De oh zo heerlijk macarons van Franse origine, wie wil die nou niet!
Macarons zijn gemaakt van eiwit, gemalen amandelen en is gevuld met een heerlijke crème. Macarons zijn te maken in veel verschillende varianten. Van chocolade tot aan frambozen macarons.
Maak je eigen
Hieronder een paar recepten, waarmee je thuis je eigen macarons kan maken.
Recept 1:
Met dit recept maak je 4 verschillende smaken macarons. Citroen, pistache, chocolade en aardbeien smaak. Bereidingstijd: anderhalf uur voor 40 macarons.
Wat heb je nodig:
• 6 eiwitten
• snufje zout
• 400 gr poedersuiker
• 250 gr fijngemalen amandelen (amandelmeel)
• 1-2 druppels kleurstof voor voeding (geel, roze, bruin en groen)
Vulling
• 350 gr poedersuiker
• 240 gr zachte boter
• 1 eetlepel vanille extract
• 2 eetlepels slagroom
• 1 eetlepel citroenrasp
• 1 eetlepel verkruimelde pistachenoten
• 1 eetlepel cacaopoeder
• 1 eetlepel aardbeienjam
Bereidingswijze:
1. Doe de eiwitten in een schone metalen kom met een snufje zout. Klop de eiwitten helemaal stijf. Voeg 1 eetlepel poedersuiker toe en blijf kloppen. Zeef de helft van de resterende poedersuiker erdoor en blijf mixen op de hoogste stand tot je een glanzend mengsel krijgt. Mix de resterende poedersuiker erdoor.
2. Schep voorzichtig de gemalen amandelen door het eiwitmengsel. Blijf doorscheppen tot je een glad mengsel krijgt.
3. Verdeel het mengsel over 4 kommetjes. Meng in elk kommetje een of twee druppels kleurstof van een bepaalde kleur, om zo het roze, gele, groene en bruine beslag te krijgen.
4. Vul een spuitzak met een van de mengsels. Spuit kleine cirkels (ongeveer 2 cm in diameter) op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de rest van de mengsels (maak wel eerst de spuitzak schoon).
5. Verwarm de oven voor op 170°C. Zet de macarons 30 minuten opzij.
6. Maak ondertussen de vulling: Klop de boter romig met een elektrische mixer. Voeg de poedersuiker toe en mix door tot een glad geheel. Klop de vanille en slagroom erdoor en blijf mixen tot je een licht en luchtig mengsel krijgt.
7. Verdeel de boterroomglazuur over vier kommetjes. Roer de cacao, citroenrasp, pistache en aardbeienjam door elk van de kommetjes om zo vier verschillende vullingen te krijgen. Zet apart.
8. Nadat de macarons 30 minuten op kamertemperatuur hebben gestaan, bak je ze 14 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen.
9. Zodra ze zijn afgekoeld bestijk je de platte kant van een makroon met de bijbehorende vulling. Dek af met een andere makroon. Serveer direct of bewaar ze in de koelkast in een luchtdichte trommel.
Gek op chocolade?
Voor 10 chocolade macarons ben je in 45 minuten klaar.
Ingrediënten:
• eiwit van 3 eieren
• 1 snufje zout
• 180 gr poedersuiker
• 120 gr gemalen amandelen
• 1 eetlepel ongezoete cacaopoeder
• chocoladevulling
• 130 gr pure chocolade, in stukjes gebroken
• 40 gr room (met een zo hoog mogelijk vetgehalte, minstens 40%)
• 85 gr ongezouten boter
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 150 ° C / gasoven stand 2. Bedek een bakplaat met bakpapier.
2. Voeg een snufje zout aan de eiwitten toe en klop ze in een kom stijf.
3. Meng de gemalen amandelen met de poedersuiker en cacaopoeder. Roer dit mengsel in het eiwit in verschillende porties en klop tot een glad geheel.
4. Giet het mengsel in een spuitzak, knijp in de zak en spuit een lepel beslag op het bakpapier in regelmatige intervallen. Laat 30 minuten staan.
5. Bereid ondertussen de chocoladevulling: smelt de chocolade au bain marie en roer de room en boter erdoor. Meng goed en laat afkoelen.
6. Na 30 minuten, bak je de makronen in de voorverwarmde oven gedurende 13 minuten. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
7. Doe een theelepel chocolade vulling op de platte kant van een makroon, pak een tweede en plaats deze bovenop de vulling om een sandwich te maken. Herhaal met de rest van makronen.
Gecategoriseerd in: Food & Drinks
Geschreven door: soyouknow
Comments are closed here.